Vækst Pandrup (18)

Er udført af Bent Exner. Står ved omfartsvejen ved Pandrup.

Billede af kunstværket Vækst

Vækst er lavet af kunstneren Guld & Sølvsmed Bent Exner - som boede/ og havde værksted i Tranekær/ Pandrup indtil sin død.

Skulpturen VÆKST om står og skuer ud over hele området omkring Pandrup. Den symboliserer væksten i Pandrup - og parat til at modtage gæster.
Skulpturen er 15 meter høj. Øverst sidder en lueforgyldt vejrhane.
Symbolet for "VÆKST" ligger i vejrhanen.. Ingen og intet "vokser" - uden vi er opmærksomme på det uforudsete. Kilde: www.webmother.dk

Vækst fortæller historien om Pandrup Industriby

I 1970-erne var Industriområdet endnu mest landbrugsjord med kun ganske få virksomheder. I løbet af de næste årtier skete der en voldsom vækst, som toppede ved århundredskiftet.

I Vækst genfortælles historien, illustreret ved en stiliseret agave, som vokser op af intet fra den golde jord.. Et par blade vokser ud, illustrerende de første virksomheder. Flere kommer til, og et enkelt eller to blade hænger lidt nedad. De fortæller om virksomheder som ikke har det så godt, og måske må lade livet. Tiden går, planten vokser, ligesom Industriområdet, den får flere og flere blade og sætter støvdragere for at kunne formere sig. Til sidst blomstrer træet, med kronen på værket,den gyldne hane. Et symbol, som siger os i hvilken retning vinden blæser, og om morgenen fortæller os, at nu er det tid at stå op og gå på arbejde.

Om Bent Exner

Bent Exner er bl.a. kendt for sin unikke kirkeudsmykning - og smykker. Bent Exner har modtaget mange Priser & Legater - og skrevet flere bøger om kirkekunst. Bent Exner døde i 2006. Læs mere om Bent Exner.